Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Οδηγούμε το Mini Cooper S 60 Years Edition
[Newsbeast]: Οδηγούμε το Mini Cooper S 60 Years Edition

[Newsbeast]: Οδηγούμε το Mini Cooper S 60 Years Edition

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Περισσότερα από 60 χρόνια πριν, το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ, προκάλεσε στην Ευρώπη την σοβαρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κρίση αυτή ήταν ως εν πολλοίς μια από τις αιτίες που οδήγησαν τον εκ Σμύρνης Άλεκ Ισιγόνη (μετέπειτα Σερ) στην σχεδίαση του επαναστατικού αυτοκίνητου πόλης. Τα σχέδια αυτά υιοθετήθηκαν από την British Motor Corporation (BMC) και έτσι το 1959 (26 Αυγούστου) το Mini βγαίνει από την γραμμή παραγωγής της βρετανικής εταιρίας, ανοίγοντας νέους δρόμους στην αυτοκίνηση.

Λίγο μετά στην εξίσωση μπήκε και ο John Cooper, ένας θρύλος που έφερε την επανάσταση στους αγώνες αυτοκινήτου, τοποθετώντας τον κινητήρα στο πίσω μέρος του σασί. Ο Cooper είδε αμέσως τις αγωνιστικές δυνατότητες του Mini και συνεργάστηκε με την BMC, με αποτέλεσμα τις θρυλικές νίκες στο Μόντε Κάρλο την δεκαετία του ΄60.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Το Mini έγραψε ιστορία, την ιδέα του Ισιγόνη έσπευσαν να «αντιγράψουν» σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές και 60 χρόνια μετά ο δρόμος προς την δόξα συνεχίζεται καθώς το νέο Mini που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2000, αριθμεί ήδη τρεις γενιές, πολλές παραλλαγές και έχει μπει για τα καλά στην ελίτ των επιβατικών αυτοκινήτων σαν όχημα πολυτελείας. Βέβαια δεν είναι πλέον Βρετανικό, αλλά απλά κατασκευάζεται από την Mini, που είναι θυγατρική εταιρία της γερμανικής BMW και κερδίζει τρελά χρήματα από ένα αυτοκίνητο που ήταν για δεκαετίες ένα από τα εμβλήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γηραιάς Αλβιόνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!