Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: «Όχι» ΝΔ στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσματα για τα εθνικά θέματα
[Newsbeast]: «Όχι» ΝΔ στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσματα για τα εθνικά θέματα

[Newsbeast]: «Όχι» ΝΔ στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για δημοψηφίσματα για τα εθνικά θέματα

«Είμαι βαθύτατος θιασώτης των δημοψηφισμάτων και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όχι όμως με ιδεολογήματα»

Με τη ΝΔ να απορρίπτει τις δύο προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα δημοψηφισμάτων σε κυρώσεις διεθνών συνθηκών και συμβάσεων, ή για κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά να αφήνει ανοιχτό παράθυρο στο δικαίωμα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκε η συζήτηση της τέταρτης ενότητας στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε τα άρθρα 28, 44 και 73 του Συντάγματος που σχετίζονται με την άμεση ή έμμεση κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Είμαι βαθύτατος θιασώτης των δημοψηφισμάτων και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όχι όμως με ιδεολογήματα. Νομοθετούμε για τις επόμενες γενιές, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θέλω μια ανοικτή τελείως διευκόλυνση, γιατί φοβάμαι τη χειραγώγηση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, που ήταν παρών στη σημερινή αναθεωρητική διαδικασία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεραπετρίτης συμφώνησε με τη διάσταση που έδωσαν, τόσο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ότι πράγματι ενεργοποιεί τους πολίτες η δυνατότητα λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να υπάρχει σοβαρό φίλτρο».

«Το ακούω θετικά. Θα ήμουν δεκτικός να κάνουμε μια συζήτηση αυτής της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Δεν είμαστε φοβικοί απέναντι στο λαό. Έχει δίκαιο επί της αρχής η κ. Μπακογιάννη, Να το δούμε το θέμα, ώστε κατά κάποιο τρόπο να υπάρξει με συγκεκριμένο διαδικαστικό μοντέλο η δυνατότητα να κατατίθεται πρόταση νόμου από 100.000 πολίτες και να συζητείται από τη Βουλή», υπογράμμισε από τη πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!