Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους
[Newsbeast]: ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους

[Newsbeast]: ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους

Αναλυτικά τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος

Νέο πρόγραμμα που στόχο έχει την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας , με επιδότηση έως 17.000 ευρώ στον καθέναν ή στην καθεμία από τους 2.500 ανέργους που θα επιλεγούν, αναμένεται να υλοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ .

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τη διοίκηση του Οργανισμού απασχόλησης με το εν λόγω πρόγραμμα θα επιδοτηθούν άνεργοι νέοι και νέες, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια θα επιλεγούν ως βιώσιμα.

Τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος θα είναι τα ακόλουθα:

  • Το πρώτο στάδιο θα αφορά στην πρόσκληση 5.000 νέων ανέργων από 18 έως 29 ετών που θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους.
  • Το δεύτερο στάδιο θα αφορά στη συμμετοχή των ανέργων σε σεμινάριο νέας επιχειρηματικότητας. Το σεμινάριο, διάρκειας 5 ημερών στόχο θα έχει την επιμόρφωση τους και την απόκτηση γνώσεων που θα τους βοηθήσουν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.
  • Στο τρίτο στάδιο θα επιλεγούν 3.000 επιχειρηματικές ιδέες. Οι άνεργοι που θα τις έχουν υποβάλει θα περάσουν από τη διαδικασία coaching (υποστήριξη) που θα διαρκέσει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!