Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ο Ντράγκι αφήνει στη Λαγκάρντ να κλείσει το ρήγμα στο Δ.Σ. της ΕΚΤ
[Newsbeast]: Ο Ντράγκι αφήνει στη Λαγκάρντ να κλείσει το ρήγμα στο Δ.Σ. της ΕΚΤ

[Newsbeast]: Ο Ντράγκι αφήνει στη Λαγκάρντ να κλείσει το ρήγμα στο Δ.Σ. της ΕΚΤ

«Ο Ντράγκι ήταν ένας εμπνευσμένος ηγέτης σε πολύ δύσκολους καιρούς»

O Μάριο Ντράγκι θα αφήσει μία πιο ενωμένη Ευρωζώνη, όταν αποχωρήσει από πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα, αλλά παραδίδει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πιο διχασμένο από ποτέ δημόσια σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο αναζωογόνησης της οικονομίας της περιοχής που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο 72χρονος Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης πιστώνεται ευρύτατα με τη διάσωση της Ευρωζώνης από την κατάρρευση, αλλά ορισμένοι επικριτές του λένε ότι συνέθλιψε όσους είχαν διαφορετική άποψη και ότι έτεινε να προακαταλαμβάνει δημοσίως τη νομισματική πολιτική της τράπεζας. Η προσέγγισή του αυτή τροφοδοτούσε διαφωνίες που εκδηλώνονταν δημόσια, αποδυναμώνοντας σημαντικά το ενιαίο μέτωπο της τράπεζας, όταν ήταν επιτακτική η ανάγκη να πεισθούν οι επενδυτές για τη δέσμευση στις πολιτικές της.

Πάνω από έξι σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι της ΕΚΤ που μίλησαν στο Reuters συμφώνησαν ότι ο Ντράγκι είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός τραπεζίτης που αξίζει τα εύσημα για την ταχεία δράση του κατά της διάρκεια της κρίσης του ευρώ το 2012, όταν μόνος του έσωσε το νόμισμα, διαλύοντας την κερδοσκοπία κατά των πιο υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης . «Ο Ντράγκι ήταν ένας εμπνευσμένος ηγέτης σε πολύ δύσκολους καιρούς», δήλωσε στο Reuters ο πρώην επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, προσθέτοντας: «Έτσι, αυτό είναι ένα λίγο προβληματικό τέλος σε μία κατά τα άλλα εντυπωσιακή καριέρα». Ειδικότερα, ο τρόπος διοίκησης του Ντράγκι αύξησε πολύ τις εντάσεις στο τέλος της θητείας του, σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους, που σημείωσαν επίσης ότι οι κορυφαίες προτεραιότητες της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΚΤ την 1η Νοεμβρίου, πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή συναίνεση και η διασφάλιση ότι η ΕΚΤ θα μιλά με μία φωνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!