Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν μπορεί να γίνει πριν τον Φεβρουάριο του ‘19
[Newsbeast]: Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν μπορεί να γίνει πριν τον Φεβρουάριο του ‘19

[Newsbeast]: Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν μπορεί να γίνει πριν τον Φεβρουάριο του ‘19

Αφορά χρήματα από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις , διευκρίνισε ότι η εκταμίευση της δόσης από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων, τα οποία διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs – SMPs) δεν μπορεί να γίνει πριν από το Φεβρουάριο του 2019, για να διαψεύσει ουσιαστικά χθεσινό τηλεγράφημα του Reuters.

Ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι οι δόσεις προς την Ελλάδα αποδεσμεύονται μετά από έξι μήνες τουλάχιστον και δεδομένου ότι η τελευταία αποδεσμεύτηκε τον Αύγουστο , η επόμενη δεν μπορεί να αποδεσμευτεί πριν το Φεβρουάριο. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ωστόσο, ότι η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, όπως είναι η επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων, γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Εξάλλου, αναφορικά με το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2019, ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι η Επιτροπή ποτέ δεν ήταν υπέρ του μέτρου περικοπής των συντάξεων. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε μια δέσμη μέτρων που θα οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ , χωρίς την εφαρμογή της προμοθετημένης περικοπής των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!