Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Νομοσχέδιο για την απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος ως το τέλος του χρόνου
[Newsbeast]: Νομοσχέδιο για την απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος ως το τέλος του χρόνου

[Newsbeast]: Νομοσχέδιο για την απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος ως το τέλος του χρόνου

Τι επεσήμανε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης

Νομοσχέδιο για την απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος και την εκκαθάριση σειράς πολυετών εκκρεμοτήτων που αφορούν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και χρήσεις γης, θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επεσήμανε δε την ανάγκη για τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον προς όφελος και των ίδιων των επιχειρήσεων.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υιοθετηθούν σύντομα μέτρα που θα διευκολύνουν την πατρίδα μας να έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου. Που σημαίνει τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκκρεμμότητες πολλών ετών που αφορούν είτε περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, είτε χρήσεις γης. Συμφωνήσαμε με τον ΣΕΤΕ να τα αντιμετωπίσουμε γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αφορά στην απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος και στην εκκαθάριση μιας σειράς τέτοιων ζητημάτων που έρχονται από το παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε με σφαιρικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα που ταλαιπωρούν την επιχειρηματική κοινότητα του τουρισμού εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά, μακρυά από αγριότητες του παρελθόντος, μακρυά από υπερβολές διότι έτσι κι αλλιώς ο ΣΕΤΕ συνειδητοποιεί απόλυτα πως οτιδήποτε γίνεται αγνοώντας το περιβάλλον , ζημιώνει και την ίδια τη δουλειά τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάνης Ρέτσος δήλωσε: «Είναι ανάγκη να περάσουμε στο στάδιο της ωρίμανσης, δηλαδή να διαχειριστούμε καλύτερα τους προορισμούς μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!