Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Νηστικές για 40 μέρες οι μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ
[Newsbeast]: Νηστικές για 40 μέρες οι μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

[Newsbeast]: Νηστικές για 40 μέρες οι μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

Κάποιες αναγκάστηκαν να παντρευτούν μαχητές της Οργάνωσης και έκαναν παιδιά

Με τις οικογένειές τους ενώθηκαν χθες οι 21 μαθήτριες από το Τσιμπόκ, οι οποίες είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ για περισσότερα από δύο χρόνια

Στη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιήθηκε προς τιμής τους η Γκλόρια Ντέιμ, ένα από τα κορίτσια εξήγησε ότι πέρασαν έναν μήνα και δέκα ημέρες χωρίς τροφή προτού αφεθούν ελεύθερες και πως μια βόμβα του νιγηριανού στρατού παραλίγο να προκαλέσει θύματα μεταξύ τους.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έφερε εδώ σήμερα. Ήμουν στο δάσος όταν ένα αεροπλάνο έριξε μια βόμβα ακριβώς δίπλα μου, όμως δεν τραυματίστηκα. Δεν είχαμε τροφή για έναν μήνα και δέκα ημέρες, όμως δεν πεθάναμε, δόξα τω Θεώ», διηγήθηκε η Ντέιμ εμφανώς συγκινημένη αλλά και αδυνατισμένη από την πείνα.

Η νεαρή γυναίκα διηγήθηκε την ιστορία των 21 κοριτσιών στη γλώσσα χάουζα στη διάρκεια μιας χριστιανικής θρησκευτικής τελετής που οργάνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας, οι οποίες πέτυχαν την απελευθέρωση των αιχμαλώτων έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη Μπόκο Χαράμ.

Τα 276 κορίτσια, στην πλειονότητά τους χριστιανές, που απήχθησαν τον Απρίλιο του 2014 από το σχολείο τους στο χωριό Τσιμπόκ από τους ισλαμιστές αντάρτες αναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, «δεν μπορούσαμε να προσευχηθούν, όπως κάναμε σήμερα», επεσήμανε η Ντέιμ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!