Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» οφείλουμε να αντιδράσουμε
[Newsbeast]: Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» οφείλουμε να αντιδράσουμε

[Newsbeast]: Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» οφείλουμε να αντιδράσουμε

«Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινώντας από τις διπλωματικές ενέργειες, εξετάζονται όλα τα σενάρια, και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής» τόνισε ο υπουργός

Αυτονόητο χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αυτό που είπε σε προηγούμενη δήλωσή του, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται» . Μιλώντας στον Αντέννα, ο ο. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών με καταδίκη της «υποκριτικής» στάσης της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου πρέπει κατά τον Χουλουσί Ακάρ να αποστρατικοποιηθούν 16 νησιά , ενώ η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως αυτό είχε πει και ο πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση. «Καθήκον της συντεταγμένης εθνικής πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας να λέει σαφώς πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αν αυτές παραβιαστούν και θιγούν ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τότε αυτή οφείλει να αντιδράσει, δεν οφείλει να κάθεται αμέριμνη και αδρανής».

«Σε αυτό το πλαίσιο και φυσικά ξεκινώντας από τις διπλωματικές ενέργειες εξετάζονται όλα τα σενάρια. Μέσα σε όλα τα σενάρια είναι και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Τόσο απλά. Δεν σημαίνει πως εκεί θα καταλήξουμε, ευχής έργον είναι να μην καταλήξουμε εκεί κι αυτή είναι και η έννοια της αποτροπής, αλλά πρέπει να το πούμε» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!