Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Νίκος Λογοθέτης: Ο νευροεπιστήμονας, πρώην Πελόμα Μποκιού και οι αντιδράσεις για την κακομεταχείριση πειραματόζωων
[Newsbeast]: Νίκος Λογοθέτης: Ο νευροεπιστήμονας, πρώην Πελόμα Μποκιού και οι αντιδράσεις για την κακομεταχείριση πειραματόζωων

[Newsbeast]: Νίκος Λογοθέτης: Ο νευροεπιστήμονας, πρώην Πελόμα Μποκιού και οι αντιδράσεις για την κακομεταχείριση πειραματόζωων

Μπήκε στο στόχαστρο ακτιβιστών και αφήνει τη Γερμανία για την Κίνα

Ο διακεκριμένος Έλληνας νευροεπιστήμονας Νίκος Λογοθέτης, ο οποίος εδώ και χρόνια έκανε σημαντική καριέρα στο γερμανικό Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να μετακινηθεί στην Κίνα, μαζί με σχεδόν όλο το ερευνητικό εργαστήριο του.

Αιτία για τη μετακίνησή του είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισε με γερμανικές ακτιβιστικές οργανώσεις προστασίας των ζώων, που είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος για κακομεταχείριση πειραματόζωων , κάτι που του στοίχισε προσωρινά και τη διευθυντική θέση του στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στο Τίμπινγκεν.

Τώρα ο 69χρονος, ο οποίος υπήρξε μέλος του γνωστού ελληνικού ροκ συγκροτήματος «Πελόμα Μποκιού» στη δεκαετία του 1970, μαζί με τον Βλάση Μπονάτσο και άλλους δήλωσε, σύμφωνα με το Science, ότι τα πρώτα μέλη του ερευνητικού εργαστηρίου του θα μετακινηθούν τους επόμενους μήνες στο νέο Διεθνές Κέντρο Έρευνας Εγκεφάλου Πρωτευόντων (ICPBR) στη Σαγκάη, το οποίο θα συνδιευθύνει μαζί με τον νευροεπιστήμονα Που Μου-Σινγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο ίδιος ο Λογοθέτης θα μετακινηθεί στην Κίνα αργότερα, στο τέλος του 2020 ή αρχές του 2021, μόλις ολοκληρώσει κάποια εκκρεμή ερευνητικά προγράμματα του στο Μαξ Πλανκ. Το νέο ερευνητικό Κέντρο στη Σαγκάη θα φιλοξενεί περίπου 6.000 πρωτεύοντα (πιθήκους και μαϊμούδες, μεταξύ των οποίων αρκετές διαγονιδιακές) αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η μετακίνηση του Λογοθέτη αποτελεί μια ακόμη ένδειξη για τις μεγάλες προόδους της Κίνας στο πεδίο της νευροεπιστήμης τα τελευταία χρόνια. «Από επιστημονική άποψη, οι συνθήκες εκεί είναι απίστευτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!