Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Το newsbeast.gr στο στρατηγείο των ιπτάμενων κομάντο της ΕΛ.ΑΣ.
[Newsbeast]: Το newsbeast.gr στο στρατηγείο των ιπτάμενων κομάντο της ΕΛ.ΑΣ.

[Newsbeast]: Το newsbeast.gr στο στρατηγείο των ιπτάμενων κομάντο της ΕΛ.ΑΣ.

Σκανάρουν και ξετρυπώσουν από χασισοφυτείες μέχρι… και ληστές
Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος
Βίντεο
Γιάννης Κέμμος

Χαρακτηρίζονται ως το άγρυπνο μάτι της Ελληνικής Αστυνομίας ή ως οι φρουροί του νόμου από τους αιθέρες και όχι άδικα, καθώς όταν οι επίγειες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αδυνατούν να εντοπίσουν μεγάλες χασισοφυτείες σε δύσβατες περιοχές ή να καταδιώξουν επικίνδυνους κακοποιούς στα στενά της πόλης, αναλαμβάνουν δράση τα ιπτάμενα κομάντο της ΕΛ.ΑΣ… οι ελικοπτεράδες, που μπορούν να σκανάρουν και να ξετρυπώσουν από χασισοφυτείες μέχρι… και ληστές.

Το Newsbeast.gr βρέθηκε στο «στρατηγείο» της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και κατέγραψε την ετοιμότητα της υπηρεσίας, ενώ συνομίλησε με τους ιπτάμενους πρωταγωνιστές της που έχουν μάθει να ζουν με την αδρεναλίνη στο κόκκινο και άκουσε τις δικές τους αγωνίες κάθε φορά που «σκίζουν» τους αιθέρες συμμετέχοντας σε επικίνδυνες αστυνομικές επιχειρήσεις.

«Είμαστε μία μάχιμη υπηρεσία που βρισκόμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Ο χρόνος ετοιμότητας είναι 10άλεπτη για απογειώσεις στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή ενώ για μακρινές αποστολές π.χ. σε νησιά ο χρόνος ετοιμότητας είναι λίγο μεγαλύτερος, ανάλογα με τον χρόνο που θα χρειαστεί για την ενημέρωση του πληρώματος, τις καιρικές συνθήκες δηλαδή για λεπτομέρειες της αποστολής» σύμφωνα με τον Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο Συρογιάννη ο οποίος είναι από τους πρώτους πιλότους από την ίδρυση της υπηρεσίας, ιπτάμενος εν ενεργεία και διοικητής των Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!