Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Νέο κρούσμα του Έμπολα στην Ουγκάντα
[Newsbeast]: Νέο κρούσμα του Έμπολα στην Ουγκάντα

[Newsbeast]: Νέο κρούσμα του Έμπολα στην Ουγκάντα

Επιτροπή ειδικών εξετάζει το ενδεχόμενο να σημάνει συναγερμό παγκοσμίως

Νέο κρούσμα του Έμπολα στην Ουγκάντα ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκαλώντας ανησυχίες ότι ο ιός μπορεί να εξαπλώνεται και πέρα από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κι ενώ επιτροπή ειδικών εξετάζει το ενδεχόμενο να σημάνει συναγερμό παγκοσμίως.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι μια Κονγκολέζα ιχθυοπώλης είχε περάσει τα σύνορα για να πουλήσει ψάρια στην αγορά Μποντγουέ της Ουγκάντας στις 11 Ιουλίου όπου νόσησε, προτού επιστρέψει στο Κονγκό και πεθάνει τελικά από Έμπολα.

Έκθεση του ΠΟΥ αναφέρει ότι άλλοι 19 ιχθυοπώλες πιθανόν να ήρθαν σε επαφή με το θύμα. Στην έκθεση προστίθεται ότι 44 εργαζόμενοι σε ανταλλακτήρια νομισμάτων προσφέρθηκαν εθελοντικά να εμβολιαστούν, ενώ άλλοι 590 ιχθυοπώλες πιθανόν να εντοπιστούν για να εμβολιαστούν, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Εργαζόμενοι στον τομέα υγείας δεν έχουν επιβεβαιώσει σε ποιο μέρος διέμεινε η γυναίκα, με ποιον τρόπο ταξίδεψε και ποιος μετέφερε το εμπόρευμά της.

Η είδηση του περιστατικού αυτού έγινε γνωστή την ώρα που η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ που απαρτίζεται από ειδικούς από όλον τον κόσμο συναντήθηκε για τέταρτη φορά για να αποφασίσει αν το ξέσπασμα της νόσου που διαρκεί 11 μήνες συνιστά «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία».

Ο Έμπολα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος που εξαπλώνεται μέσω των σωματικών υγρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!