Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Νέο καθεστώς για την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης ακινήτων
[Newsbeast]: Νέο καθεστώς για την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης ακινήτων

[Newsbeast]: Νέο καθεστώς για την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης ακινήτων

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά καταβάλλεται πλέον ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων . Λίγο πριν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, τις γονικές παροχές, τις δωρεές, τις κληρονομιάς καθιερώνεται νέα διαδικασία εξόφλησης του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Το μέτρο ισχύει από χθες 1η Σεπτεμβρίου και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Οι συμβαλλόμενοι (πωλητής και αγοραστής) θα υποβάλλουν τη δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, η οποία θα την ελέγχει και θα εκδίδει τη σχετική ταυτότητα πληρωμής για την καταβολή του φόρου.

2. Μετά την υποβολή της δήλωσης οι συμβαλλόμενοι θα παραλαμβάνουν το αντίγραφο από την αρμόδια ΔΟΥ, μαζί με την ταυτότητα οφειλής. Η καταβολή του φόρου θα γίνεται στις τράπεζες αποκλειστικά και μόνο και στη συνέχεια, ο αγοραστής θα υποχρεούται στην έκδοση του αποδεικτικού καταβολής του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με την οποία θα αποδεικνύεται η πλήρης εξόφληση του φόρου ΦΜΑ.

3. Δεν θα απαιτείται η προσκόμιση του αποδεικτικού στην αρμόδια ΔΟΥ για την παραλαβή αντιγράφου της δήλωσης.

4. Η εκτύπωση του αποδεικτικού καταβολής θα είναι εφικτή από τον αγοραστή με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών Τaxis στην αντίστοιχη εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η βεβαίωση είσπραξης του χρηματικού ποσού από το Τaxis μέσω των τραπεζών θα λαμβάνει χώρα την επόμενη μέρα απ’ την καταβολή του φόρου ΦΜΑ.

5.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!