Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο
[Newsbeast]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

[Newsbeast]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Η απόδοσή του άγγιξε το 1,534%

Μικρή διόρθωση εμφάνισε σήμερα η αγορά ομολόγων , αφού προηγουμένως το 10ετές ομόλογο είχε υποχωρήσει σε νέο ιστορικό ρεκόρ καθώς η απόδοσή του άγγιξε το 1,534%.

Ωστόσο στη συνέχεια επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις με αποτέλεσμα η απόδοση του νωρίς το απόγευμα να κυμαίνεται στο 1,597%. Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά είναι εναρμονισμένες με τα τεκταινόμενα στις ευρωπαϊκές, καθώς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΕΕ είναι ευνοϊκό για τους κρατικούς τίτλους.

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,899% υποχώρησε σήμερα και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 31 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 7ετές ομόλογο με 9 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,55% από 1,59% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,57% να διαμορφωθεί στο 2,12% από 2,24%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1072 δολ από τα 1.1035 δολ. που άνοιξε η αγορά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!