Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Νέα Ζηλανδία δίνει 718.600 δολάρια για τους πρόσφυγες της Μοσούλης
[Newsbeast]: Η Νέα Ζηλανδία δίνει 718.600 δολάρια για τους πρόσφυγες της Μοσούλης

[Newsbeast]: Η Νέα Ζηλανδία δίνει 718.600 δολάρια για τους πρόσφυγες της Μοσούλης

Φόβοι ότι οι πολίτες μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες από τους μαχητές

Οικονομική βοήθεια ύψους 718.600 δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες της Μοσούλης, ενώ έχει αρχίσει η στρατιωτική επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της από το Ισλαμικό Κράτος.

Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM), σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η Νέα Ζηλανδία θα υποστηρίξει επίσης τον ΟΗΕ στο συντονισμό της ανθρωπιστικής επιχείρησης που θα διεξαχθεί για την πόλη της Μοσούλης, ενώ θα διαθέσει έναν ειδικό για τη χαρτογράφηση της ροής των προσφύγων από την πόλη.

Της επιχείρησης ηγούνται 30.000 Ιρακινοί και Κούρδοι Πεσμεργκά μαζί με σουνίτες αρχηγών φυλών ενώ πιστεύεται πως στην πόλη βρίσκονται και 4.000- 8000 ισλαμιστές μαχητές.

Όσο όμως η μάχη πλησιάζει στην πόλη τόσο εντείνονται οι φόβοι για την ασφάλεια των πολιτών που παραμένουν παγιδευμένοι στην περιοχή. Ήδη η ιρακινή κυβέρνηση έχει ρίξει χιλιάδες φυλλάδια ενημερώνοντας του πολίτες τι να κάνουν στη διάρκεια των εχθροπραξιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!