Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Νέα κυβέρνηση απέκτησε ο Λίβανος έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες
[Newsbeast]: Νέα κυβέρνηση απέκτησε ο Λίβανος έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες

[Newsbeast]: Νέα κυβέρνηση απέκτησε ο Λίβανος έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες

Η χώρα συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από πρωτόγνωρες διαδηλώσεις

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, ο Λίβανος απέκτησε απόψε το βράδυ νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία Χασάν Ντιάμπ, έπειτα από συμφωνία του ισχυρού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και των συμμάχων του για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Τα ονόματα των 20 υπουργών της νέας κυβέρνησης ανάγνωσε ανώτερος αξιωματούχος στο προεδρικό μέγαρο στην Βηρυτό μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος διορισμού του πρωθυπουργού και των μελών της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μισέλ Αούν.

Ο πρωθυπουργός Ντιάμπ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθεί στα αιτήματα του κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα για περισσότερο από τρεις μήνες και ζητεί την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

«Είναι μια κυβέρνηση που εκφράζει τις προσδοκίες των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα, που διαμαρτύρονται εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, μια κυβέρνηση που θα εργαστεί για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους: ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ανάκτηση κεφαλαίων που υπεξαιρέθηκαν, καταπολέμηση του παράνομου πλουτισμού», είπε λίγο μετά την ανακοίνωση της συγκρότησης του υπουργικού συμβουλίου του.

Ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από πρωτόγνωρες διαδηλώσεις κατά της άρχουσας τάξης που κατηγορείται για διαφθορά και ανικανότητα με φόντο την οξεία οικονομική κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!