Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η νέα είσοδος στον παγκόσμιο χάρτη είναι μία κιβωτός για την σωτηρία της άγριας ζωής
[Newsbeast]: Η νέα είσοδος στον παγκόσμιο χάρτη είναι μία κιβωτός για την σωτηρία της άγριας ζωής

[Newsbeast]: Η νέα είσοδος στον παγκόσμιο χάρτη είναι μία κιβωτός για την σωτηρία της άγριας ζωής

Η συστάδα νησιών που δημιουργήθηκε από έναν σύγχρονο Ροβινσώνα από το μηδέν

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ραγδαίες και φαίνονται στην καθημερινότητά μας. Σε κάθε μας βήμα. Πλέον κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει επίπτωση στην ποιότητα της ίδιας μας της ζωής και σύμφωνα με τους επιστήμονες οι πράξεις μας από εδώ και πέρα θα κρίνουν μέχρι πότε και αν, θα γραφτεί το τέλος του ανθρώπου.

Κάποιοι έχουν αφουγκραστεί τα καμπανάκια που χτυπούν επί δεκαετίες ολόκληρες και προσπάθησαν να κάνουν μία πραγματική αλλαγή. Ένα ζευγάρι πριν από 30 χρόνια δεν θεώρησε ότι τα καμπανάκια ήταν θεωρίες συνωμοσίας και σκέφτηκε να κάνει κάτι που θα είχε χειροπιαστά αποτελέσματα για τον πλανήτη. Μετά από 3 δεκαετίες οι σπόροι που φύτεψε ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο έδωσαν ζωή σε μία τεράστια έκταση «καμένης γης» στην κοιλάδα του Μέιν, του ποταμού του γλυκού νερού Rio Doce, στην Ατλαντική ακτή της Βραζιλίας. Και τα κατάφεραν.

Κάτι αντίστοιχο έχει βαλθεί να πετύχει και ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος στην Ολλανδία ο οποίος δημιούργησε τη νέα «είσοδο» στον παγκόσμιο χάρτη: Τη συστάδα νησιών Marker Wadden που θεωρείται ένα σύγχρονο θαύμα αναγέννησης της φύσης και της ζωής.

«Καλώς ήρθατε στη νέα ακτογραμμή της Ευρώπης»

Ενισχυμένη από άφθονες γέφυρες από σκυρόδεμα η ρηχή λίμνη Markermeer, η οποία θεωρείται και εσωτερική θάλασσα, εκτείνεται για περίπου 40 χιλιόμετρα, πλημμυρίζοντας μια έκταση 700 τ.μ. της κεντρικής Ολλανδίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!