Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Νέα δίκη για την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας και τον κληρονόμο της Samsung
[Newsbeast]: Νέα δίκη για την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας και τον κληρονόμο της Samsung

[Newsbeast]: Νέα δίκη για την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας και τον κληρονόμο της Samsung

Η Δικαιοσύνη της χώρας ακύρωσε σήμερα την αρχική καταδίκη τους

Την καταδίκη της πρώην προέδρου, Παρκ-Γκεούν-χίε, και του κληρονόμου της αυτοκρατορίας της Samsung , Λι Τζάε-γιονγκ, για ένα πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς, ακύρωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας και διέταξε τα δύο πρόσωπα να δικαστούν εκ νέου, ακύρωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας .

Η Παρκ ανήλθε στην εξουσία το 2013 και αποπέμφθηκε το 2017, στον απόηχο της υπόθεσης αυτής που της κόστισε την καταδίκη της σε κάθειρξη 25 ετών,την οποία εκτίει αφού κρίθηκε ένοχη κυρίως για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2018, γιατί έλαβε ή ζήτησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια από νοτιοκορεατικές κοινοπραξίες, διένειμε απόρρητα έγγραφα, έβαλε στη «μαύρη λίστα» καλλιτέχνες που ασκούσαν κριτική στην πολιτική της ή ακόμη απέπεμψε υπευθύνους που ήταν αντίθετοι στις καταχρήσεις εξουσίας της.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο εκτίμησε σήμερα ότι μια χωριστή απόφαση θα έπρεπε να εκδοθεί ως προς το σκέλος της δαιδαλώδους υπόθεσης που αφορά τη διαφθορά. «Παραπέμπουμε την υπόθεση στα δικαστήρια της Σεούλ», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου , Κιμ Μιεόνγκ-σου.

Νοτιοκορεατικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή μπορεί να μην είναι καλή είδηση για την πρώην πρόεδρο που τελικά μπορεί να καταδικαστεί σε μεγαλύτερη ποινή, αν κριθεί ένοχη σε δύο χωριστές δίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!