Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η NASA γιορτάζει την επέτειο του Apollo 11 και περιμένει την επιστροφή στη Σελήνη
[Newsbeast]: Η NASA γιορτάζει την επέτειο του Apollo 11 και περιμένει την επιστροφή στη Σελήνη

[Newsbeast]: Η NASA γιορτάζει την επέτειο του Apollo 11 και περιμένει την επιστροφή στη Σελήνη

Aναταραχή στο εσωτερικό της και διαμάχη για το διαστημικό ταξίδι

«Εμείς, το πλήρωμα, αισθανόμασταν το βάρος του κόσμου στους ώμους μας, ξέραμε ότι θα μας κοιτάζουν όλοι, φίλοι και εχθροί», έλεγε πριν από λίγες ώρες ο 88χρονος Μάικλ Κόλινς, ο τρίτος του πληρώματος του διαστημοπλοίου Apollo 11 στην μυθική βάση εκτόξευσης του διαστημικού Kennedy Center από όπου ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου 1969 η διαστημική αποστολή της NASA που θα κατέληγε τέσσερις ημέρες μετά στον ιστορικό περίπατο στην Σελήνη. Ο Κόλινς βρέθηκε σε ένα από τα κέντρα της NASA όπου άρχισαν οι εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο από την έναρξη της διαστημικής αποστολής.

Με την ευκαιρία, εκτίθεται για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια η διαστημική στολή του Νιλ Αρμστρονγκ στο Μουσείο Αέρος και Διαστήματος της Ουάσινγκτον. Και στο Μνημείο Ουάσινγκτον προβάλλεται μία γιγάντια φωτογραφία του ιστορικού πυραύλου Saturn V.

Το πλήρωμα χρειάσθηκε τέσσερις ημέρες για να φθάσει στην Σελήνη. Η σεληνάκατος Eagle, με επιβαίνοντες τον Αρμστρονγκ και τον Μπαζ Ολντριν, προσσεληνώθηκε στις 20 Ιουλίου 1969 στις 20.17 GMT. Ο Αρμστρονγκ έκανε την έξοδο λίγες ώρες αργότερα, βάζοντας το πόδι του στην Σελήνη στις 02.56 GMT στις 21 Ιουλίου 1969, αργά το βράδυ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέσα στην νύκτα στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!