Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Η NASA δοκιμάζει τα πειραματικά ρομπότ της για τον Άρη
[Newsbeast]: Η NASA δοκιμάζει τα πειραματικά ρομπότ της για τον Άρη

[Newsbeast]: Η NASA δοκιμάζει τα πειραματικά ρομπότ της για τον Άρη

Η επανδρωμένη αποστολή για τις αρχές του 2030 ετοιμάζεται ολοταχώς

Πελώριες μηχανές που θα σκάβουν το χώμα του Άρη και θα το μετατρέπουν σε καύσιμη ύλη για τους πυραύλους της ετοιμάζει η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, μοιάζοντας με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Τα ρομπότ θα απορροφούν το νερό από το χώμα και μέσω της ηλεκτρόλυσης θα το μετατρέπουν σε μεθάνιο (απορροφώντας άνθρακα από την ατμόσφαιρα του Άρη), το συστατικό που θα τροφοδοτεί τους πυραύλους του μέλλοντος.

Και αυτή φαίνεται να είναι η λύση που προκρίνει η NASA για το μεγάλο πρόβλημα των ταξιδιών στο λεγόμενο βαθύ Διάστημα: πώς να κρατήσει τον πύραυλο αρκετά ελαφρύ δηλαδή ώστε να πετάει και να μπορεί ταυτοχρόνως να μεταφέρει και αρκετά καύσιμα για να φτάνει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Πριν πατήσει βέβαια το πόδι του στον Άρη ο πρώτος άνθρωπος, η NASA θα έχει ήδη στείλει στρατιές από μη επανδρωμένες αποστολές ώστε να ελέγξουν πόσο αφιλόξενος είναι για μας τους ανθρώπους. Και τα νέα της ρομπότ σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, όντας από τα πρώτα που θα αποσταλούν εκεί πάνω.

Αυτό μας λέει ο πληροφορικός της NASA και επικεφαλής του συγκεκριμένου project Kurt Leucht, πως το πρωτότυπο που φτιάχνει η ομάδα του θα δουλεύει σε συνθήκες Διαστήματος: «Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει μια μέρα στους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν στον Άρη και να επιστρέφουν στη Γη για να μας λένε τις ιστορίες τους»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!