Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η NASA δυσκολεύεται να φέρει στη Γη δείγμα από αστεροειδή
[Newsbeast]: Η NASA δυσκολεύεται να φέρει στη Γη δείγμα από αστεροειδή

[Newsbeast]: Η NASA δυσκολεύεται να φέρει στη Γη δείγμα από αστεροειδή

Ο αρχικός σχεδιασμός δεν φαίνεται να βγαίνει λόγω λάθος υπολογισμών

Πιο δύσκολο από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι για την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) να φέρει στη Γη δείγμα από έναν αστεροειδή , τον Μπενού. Η πρώτη στην ιστορία της απόπειρα έχει… ζόρια, έπειτα τις νέες ανακαλύψεις που έκανε το σκάφος OSIRIS-REx, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω του από τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Τα στοιχεία που έχει έως τώρα συλλέξει η διαστημοσυσκευή, αποκαλύπτουν ότι ο Μπενού -το μικρότερο διαστημικό σώμα γύρω από το οποίο έχει ποτέ τεθεί σε τροχιά ένα σκάφος- είναι απρόσμενα κακοτράχαλος και γεμάτος βράχους, ενώ επιπλέον κάθε λίγο και λιγάκι «ξερνάει» πίδακες μεγάλων σωματιδίων για άγνωστο λόγο.

Τα ευρήματα της διαστημικής αποστολής, που παρουσιάσθηκαν μαζί με άλλα, σε οκτώ επιστημονικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά Nature, Nature Astronomy, Nature Geoscience και Nature Communications, καθώς και στο Συνέδριο Σεληνιακής και Πλανητικής Επιστήμης στο Τέξας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δείχνουν ότι η συλλογή δείγματος, που προγραμματίζεται για τον Ιούλιο του 2020, θα είναι μια επιχείρηση υψηλού κινδύνου.

Η κόστους 800 εκατομμυρίων δολαρίων αποστολή της NASA , που είχε εκτοξευθεί το Σεπτέμβριο του 2016, εξελίσσεται σχεδόν παράλληλα με την αντίστοιχη ιαπωνική του σκάφους Hayabousa 2, που θα επιχειρήσει να πάρει δείγμα από το έδαφος του αστεροειδούς Ριούγκου (οι Ιάπωνες είχαν κάνει κάτι ανάλογο με το πρώτο Hayabusa το 2010).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!