Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Μπόρις Τζόνσον: Χρειαζόμαστε μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.
[Newsbeast]: Μπόρις Τζόνσον: Χρειαζόμαστε μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.

[Newsbeast]: Μπόρις Τζόνσον: Χρειαζόμαστε μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.

«Το backstop δεν είναι καλό, είναι νεκρό, πρέπει να φύγει»

Την εκτίμηση ότι υπάρχει κάθε ευκαιρία, προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να προσθέτει πως θέλει «μια μεγαλειώδη νέα εμπορική συμφωνία».

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να καταστήσουμε απολύτως σαφές πως το backstop δεν είναι καλό, είναι νεκρό, πρέπει να φύγει. Η Συμφωνία Αποχώρησης είναι νεκρή, πρέπει να φύγει. Αλλά, υπάρχει πεδίο για να κάνουμε μια νέα συμφωνία », δήλωσε ο Τζόνσον στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ναυτική βάση στη Σκωτία.

«Αυτό που θέλουμε, που χρειάζεται να κάνουμε είναι να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με όλα τα πράγματα που έχουν σημασία για εμάς, να μοιραζόμαστε τη συνεργασία για την άμυνα, την ασφάλεια, τις υπηρεσίες πληροφοριών, την πολιτιστική, επιστημονική συνεργασία, οτιδήποτε θα μπορούσατε να περιμένετε», επισήμανε στη συνέχεια ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο οποίος σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Στον πυρήνα όλου αυτού μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των δασμών μας και των κανονισμών μας και να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά εκεί που θέλουμε».

Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας μετά το δημοψήφισμα του 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!