Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μπήκαμε σε περιπολικό και καταγράψαμε όσα συμβαίνουν τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας
[Newsbeast]: Μπήκαμε σε περιπολικό και καταγράψαμε όσα συμβαίνουν τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας

[Newsbeast]: Μπήκαμε σε περιπολικό και καταγράψαμε όσα συμβαίνουν τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας

Όσα είδε το newsbeast.gr σε μια περιπολία της Άμεσης Δράσης
Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος
Βίντεο
Γιάννης Κέμμος

Είναι η υπηρεσία με τον θρυλικό τριψήφιο αριθμό 100 που κάθε πολίτης γνωρίζει από μικρό παιδί και έρχεται πρώτο στο μυαλό μας σε μια δύσκολη στιγμή. Το τρίπτυχο που επιδιώκει μια από τις μακροβιότερες στο κυνήγι της εγκληματικότητας μονάδα της ΕΛ.ΑΣ., η Άμεση Δράση είναι το εξής: Ταχύτητα, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα.

Σε πληρώματα των δύο ατόμων ανά περιπολικό περιπολούν τις γειτονιές της Αθήνας προκειμένου να ανταποκριθούν στα καλέσματα των πολιτών που έχουν ανάγκη, αντιμετωπίζοντας κάθε λογής κινδύνους.

Πόσο εύκολο είναι όμως να υπηρετείς σε μια μονάδα που αντιμετωπίζει υψηλού κινδύνου περιστατικά σχεδόν καθημερινά; Προκειμένου να δώσουμε απάντηση στο παραπάνω ερώτημα και να διαπιστώσουμε οι ίδιοι πώς είναι να είσαι «αμεσοδρασίτης», το newsbeast.gr εξασφάλισε μια θέση εκ των… έσω.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επιβιβαστήκαμε σε περιπολικό και καταγράψαμε όσα συμβαίνουν μια νύχτα στους δρόμους της Αθήνας. Τις διαβιβάσεις στο πλήρωμα του περιπολικού από το κέντρο, τους ελέγχους οχημάτων αλλά και πώς γίνεται η προσαγωγή υπόπτου.

«Στην Άμεση Δράση ο αμεσοδρασίτης ζει για το σήμα που φοράει, για το περιπολικό που έχει και μπορεί να δουλεύει 24 ώρες το 24άωρο» ήταν τα πρώτα λόγια του Ιωάννη Νέζη, αστυνομικού υποδιευθυντή, προϊστάμενου της Α΄ υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης της Αμέσου Δράσεως, ο οποίος μας καλωσόρισε στην υπηρεσία στο κεντρικό κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, βάζοντας μας έτσι στο κλίμα για το τι σημαίνει Άμεση Δράση αλλά και για το τι θα ακολουθούσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!