Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μπεχράκης: Μέσα στο καλοκαίρι η ενεργοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου
[Newsbeast]: Μπεχράκης: Μέσα στο καλοκαίρι η ενεργοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου

[Newsbeast]: Μπεχράκης: Μέσα στο καλοκαίρι η ενεργοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου

Το μόνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση, λέει ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής

Στην «ωριμότητα» της κοινωνίας, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα και να αποδεχθεί τα μεγάλα οφέλη που παρέχει, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.

«Ο στόχος είναι σαφής, η εφαρμογή του νόμου. Θα ήθελα να δούμε το μισογεμάτο ποτήρι, υπάρχουν άλλωστε πάρα πολλοί χώροι όπου ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς καμία καταστολή, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανένα πρόστιμο» σημείωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM», για να προσθέσει: «αν κοιτάξετε γύρω σας, π.χ στα πολυκαταστήματα, στις τράπεζες, στη ζωή της καθημερινότητάς μας -αν εξαιρέσουμε τους χώρους εστίασης και διασκέδασης- όπως και στα λεωφορεία, το Μετρό, τα πεζοδρόμια, ακόμη και στα πλοία της ακτοπλοΐας αυτό το καλοκαίρι, σε όλους αυτούς τους χώρους ο νόμος έχει εφαρμοστεί. Βλέπουμε ότι μόνος του ο Έλληνας τον έχει εφαρμόσει, κατά συνέπεια έχει ωριμάσει η ιδέα και τη βλέπουμε, όχι μόνο τη μετρούμε».

Σημειώνεται πως σήμερα εκδόθηκε από τον υπουργό Υγείας και εγκύκλιος με θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου , η οποία εστάλη προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!