Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της
[Newsbeast]: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της

[Newsbeast]: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος για τις προκλήσεις του ΚΙΕΦ και τη Συνθήκη της Λωζάνης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιτυχία που είχε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις ευρωεκλογές σε Ξάνθη και Ροδόπη με ποσοστά μέχρι και 38%.

Μάλιστα η αρχηγός του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου προχώρησε σε μία δήλωση που προξένησε αρνητικές εντυπώσεις στην Αθήνα. Συγκεκριμένα η Ασάφογλου χαρακτήρισε το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα», δήλωσε «Τουρκάλα» η ίδια και χαρακτήρισε την Τουρκία ως «μητέρα πατρίδα» ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους». Επιπλέον, η Ασάφογλου δηλώνει πως «εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα, η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος μίλησε στο news.gr για το θέμα και επεσήμανε πως είναι σοβαρό το γεγονός πως μια ομάδα μέσα στη μειονότητα ψήφισε χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της μειονότητας από την ημέρα που εφαρμόστηκε και στις περιοχές της μουσουλμανικής μειονότητας η ισοτιμία και ισοπολιτεία πριν 28 χρόνια. Την εποχή δηλαδή που αφαιρέθηκαν οι μπάρες στους δρόμους που οδηγούσαν στα χωριά της μειονότητας.

«Είναι σοβαρό το ότι ύστερα από 28 χρόνια ισονομίας και ισοπολιτείας υπάρχει μια ομάδα μέσα στη μειονότητα που ψηφίζει με όρους απόλυτους λες και δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία 28 χρόνια, μια γενιά» μας είπε συγκεκριμένα ο κ. Συρίγος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!