Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Το Μουσείο όπου γίνεσαι πάλι παιδί ανάμεσα σε τρεις χιλιάδες παιχνίδια
[Newsbeast]: Το Μουσείο όπου γίνεσαι πάλι παιδί ανάμεσα σε τρεις χιλιάδες παιχνίδια

[Newsbeast]: Το Μουσείο όπου γίνεσαι πάλι παιδί ανάμεσα σε τρεις χιλιάδες παιχνίδια

Η Μαρία Αργυριάδη μας ξεναγεί στη συναρπαστική συλλογή της με παιχνίδια από την αρχαιότητα έως σήμερα
Γράφει
η Μυρτώ Κόλια
Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος

Πολλοί παραξενεύονταν από την αγάπη της Μαρίας Αργυριάδη για τα παιχνίδια και την τεράστια συλλογή της. Πολλοί πίστευαν πως είναι μια μοναχική γυναίκα, χωρίς ενδιαφέροντα, που έβρισκε καταφύγιο στην παιδιάστικη «εμμονή» της.

«Έβλεπαν το ενδιαφέρον μου και νόμιζαν πως είμαι μια γυναίκα μόνη, χωρίς παιδιά, χωρίς προσωπική ζωή, που κάλυψε το κενό συλλέγοντας παιχνίδια… Εγώ έχω βέβαια και τέσσερα εγγόνια αλλά δεν μπορούσα να τους εξηγήσω όλα αυτά τα πράγματα» λέει η ίδια στο newsbeast.gr.

Αν και, η πιο αποστομωτική απάντηση έρχεται από τη λειτουργία του ίδιου του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών , όπου η ίδια δώρισε πριν χρόνια τη συλλογή της και φέτος ευτύχησε να τη δει να παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Σε παιδιά, που μαθαίνουν, απορούν, ενθουσιάζονται ή και παραξενεύονται. Και σε μεγάλους, που θυμούνται και νοσταλγούν. Και, κατά το κλισέ, που όμως εδώ ισχύει όντως, γίνονται κι αυτοί πάλι παιδιά.

Η λειτουργία του μουσείου ήταν για την ίδια δικαίωση αλλά και θαυμασμός για το αποτέλεσμα. «Χαρά και συγκίνηση» λέει η συνεργάτιδά της Νόρα Χατζοπούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!