Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Μουσεία, θέατρα και συναυλίες ευνοούν τη μακροζωία
[Newsbeast]: Μουσεία, θέατρα και συναυλίες ευνοούν τη μακροζωία

[Newsbeast]: Μουσεία, θέατρα και συναυλίες ευνοούν τη μακροζωία

Ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται κατά 14% σε όσους πάνε σε ένα πολιτιστικό γεγονός 1-2 φορές το χρόνο

Περισσότερα χρόνια ζωής δίνουν οι τακτικές επισκέψεις σε μουσεία , θέατρα, όπερες, συναυλίες, γκαλερί, εκθέσεις και άλλους χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Μάλιστα όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με τον πολιτισμό, τόσο το καλύτερο για την υγεία, όπως δείχνει η μελέτη.

Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει ότι οι τέχνες μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική υγεία και βοηθούν στη μάχη κατά της κατάθλιψης, της άνοιας, των χρόνιων πόνων κ.α. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο πολιτισμός συμβάλλει θετικά και στο προσδόκιμο ζωής.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχοβιολογίας και επιδημιολογίας Ντέιζι Φάνκουρτ του Τμήματος Επιστήμης της Συμπεριφοράς και Υγείας, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ), ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 6.000 άτομα άνω των 50 ετών. Σε βάθος 12ετίας έγινε συσχέτιση της συχνότητας επισκέψεων σε χώρους τέχνης και πολιτισμού με την κατάσταση της υγείας τους μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι πήγαιναν σε κάποια παράσταση ή άλλη πολιτιστική εκδήλωση έστω μια δυο φορές το χρόνο, είχαν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσους δεν πήγαιναν καθόλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!