Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Μητσοτάκης: Θα επιβληθούν κυρώσεις για Συρία και Κύπρο στον Ερντογάν
[Newsbeast]: Μητσοτάκης: Θα επιβληθούν κυρώσεις για Συρία και Κύπρο στον Ερντογάν

[Newsbeast]: Μητσοτάκης: Θα επιβληθούν κυρώσεις για Συρία και Κύπρο στον Ερντογάν

«Οι διαφορές μεταξύ πολιτικών αρχηγών λύνονται στην κάλπη»

«Έχω ήδη καταδικάσει με σκληρά λόγια την τουρκική εισβολή στη Συρία . Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός. Στη Σύνοδο Κορυφής η ΕΕ θα παρέμβει δυναμικά σε αυτό το ζήτημα. Όπως θεωρώ πως θα παρέμβει δυναμικά και στο θέμα της Κύπρου . Θα επιβληθούν κυρώσεις στον Ερντογάν και για τα δυο αυτά ζητήματα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το εμπάργκο στο εμπόριο όπλων» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή στην εκπομπή του Αντ1 «Ενώπιος Ενωπίω».

«Με βάση το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ισχύ. Είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το τελικό αποτέλεσμα αλλά είναι και αυτός που δίνει τον τόνο και τον ρυθμό. Σκοπός μου είναι τα τιμήσω την εντολή των πολιτών. Ήδη έχουμε κάνει την πρώτη αξιολόγηση των υπουργών. Ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις. Θα γίνουν λάθη; Και βέβαια θα γίνουν. Θα τα αναγνωρίσουμε και θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν ζητήματα που θα ήθελα να τα έχουμε αντιμετωπίσει πιο γρήγορα» ανέφερε.

«Μπορούμε να είμαστε στο Κυριάκο- Αλέξη… χωρίς τα ‘’μου’’. Εύχομαι το επίπεδο της έντασης στον πολιτικό διάλογο να πέσει. Ήδη έχει πέσει. Υπάρχουν ζητήματα που χρειάζονται εθνικές λύσεις. Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις πολιτικές μας διαφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!