Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Μητσοτάκης – Ράμα: Συμφώνησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας
[Newsbeast]: Μητσοτάκης – Ράμα: Συμφώνησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας

[Newsbeast]: Μητσοτάκης – Ράμα: Συμφώνησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας

Η αναφορά του πρωθυπουργού στην ελληνική εθνική μειονότητα

Όλα τα διμερή θέματα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη , με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Έντι Ράμα .

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι παρά την απογοήτευση της Αλβανίας από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη – εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκείνη θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα.

Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα , με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις.

Επίσης χαιρέτησε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού-απογραφής, τα οποία αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία .

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, και αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία.

* Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!