Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Μηταράκης: Θα στηρίξουμε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα
[Newsbeast]: Μηταράκης: Θα στηρίξουμε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα

[Newsbeast]: Μηταράκης: Θα στηρίξουμε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα

«Στην Ελλάδα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον δημογραφικό κίνδυνο, που είναι ιδιαίτερα έντονος»

«Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με την ασφαλιστική αγορά και τους θεσμικούς επενδυτές για να στηρίξουμε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα », δήλωσε στην ιστοσελίδα nextdeal o υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης , από την Ύδρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 21η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι η ασφαλιστική αγορά παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και ότι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει στη χώρα μας το ρόλο που έχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μίλησε για το νέο μοντέλο επικουρικής σύνταξης, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα σύστημα ανοιχτής αρχιτεκτονικής, που αντιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές τις οποίες ακολουθούν άλλα κράτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ρόλο των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό η κυβέρνηση να συμμετέχει σε τέτοια συνέδρια και να συζητά με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπως και με άλλες αντίστοιχες ενώσεις, για τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική οικονομία. Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός, πριν από τις εκλογές, είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο τριών πυλώνων.

Η κύρια, η δημόσια, διανεμητική και αναδιανεμητική σύνταξη, θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους, αλλά μπορούμε στην επικουρική σύνταξη και στα επαγγελματικά ταμεία να δώσουμε τη δυνατότητα στην αγορά να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες δυτικές οικονομίες και να εξισορροπήσει το προφίλ ρίσκου, που σήμερα επιβαρύνει τον ασφαλισμένο και τον συνταξιούχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!