Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Μηταφίδης για γερμανικές αποζημιώσεις: Εκπληρώνουμε ένα θεμελιακό χρέος
[Newsbeast]: Μηταφίδης για γερμανικές αποζημιώσεις: Εκπληρώνουμε ένα θεμελιακό χρέος

[Newsbeast]: Μηταφίδης για γερμανικές αποζημιώσεις: Εκπληρώνουμε ένα θεμελιακό χρέος

«Δίνουμε την ευκαιρία στη Γερμανία να αντιπαλέψει με τα όπλα της αλήθειας»

«Εκπληρώνουμε ένα θεμελιακό ιστορικό, ηθικό, πολιτικό αλλά και νομικό χρέος», με τη σημερινή συζήτηση της Έκθεσης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα , τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια το πόρισμα της Επιτροπής.

«Ταυτοχρόνως, δίνουμε την ευκαιρία στη Γερμανία να αντιπαλέψει με τα όπλα της αλήθειας, της συμφιλίωσης και της ευθύνης τις μισάνθρωπες φωνές των επιγόνων του Χίτλερ», συμπλήρωσε.

Με τον κ. Μηταφίδη να αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συμπαρατασσόμαστε με τους Γερμανούς αντιναζιστές δημοκράτες, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και ακτιβιστές, που όλα αυτά τα χρόνια με δημόσιες δράσεις και συνεργασίες έχουν δώσει έναν αποφασιστικό αγώνα πλάι πλάι με το Εθνικό Συμβούλιο για την Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα με σκοπό τη δικαίωση του λαού μας».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ , παρουσίασε την -από 6/2/2014- απάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Die Linke, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει επίσημη, οριστική παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης από την άσκηση αξιώσεων της χώρας για επανορθώσεις.

Μελανή σελίδα η κυβέρνηση της χούντας, που στις 15 Νοεμβρίου 1967 καταψήφισε ψήφισμα του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία δεν παραγράφονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!