Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Το μυρμήγκι «Δράκουλας» έχει την πιο γρήγορη κίνηση στη φύση
[Newsbeast]: Το μυρμήγκι «Δράκουλας» έχει την πιο γρήγορη κίνηση στη φύση

[Newsbeast]: Το μυρμήγκι «Δράκουλας» έχει την πιο γρήγορη κίνηση στη φύση

Επιτίθεται στο θύμα του, το σκοτώνει αστραπιαία και το κουβαλάει στη φωλιά του

Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δαγκάνες του μυρμηγκιού «Δράκουλα» μπορούν να αρπάξουν κάτι σε ταχύτητα που φθάνει τα 90 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή πάνω από 320 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτό κάνει το μυρμήγκι το πλάσμα με την πιο γρήγορη κίνηση που έχει καταγραφεί στη φύση μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ζωολογίας ‘Αντριου Σουάρεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών «Royal Society Open Science» σύμφωνα με τον Guardian και τον Indepedent χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας και ακτίνες-Χ για να καταγράψουν την κίνηση του μυρμηγκιού και να απεικονίσουν τρισδιάστατα την ανατομία του, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς φθάνει τόσο μεγάλες ταχύτητες.

Οι «Δράκουλες»(Mystrium camillae) τριγυρίζουν συνήθως κάτω από την επιφάνεια και αν συναντήσουν κάτι…νόστιμο, συνήθως κάποιο άλλο έντομο όπως τερμίτη, του επιτίθενται αστραπιαία, το σκοτώνουν και μετά το κουβαλάνε στη φωλιά τους.

Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια ζουν κυρίως στις τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, σε μεγάλες υπόγειες κοινωνίες ή μέσα σε κορμούς μεγάλων δέντρων, έτσι σπάνια γίνονται ορατά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!