Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: «Να μην προχωρήσει η διαδικασία για την ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας»
[Newsbeast]: «Να μην προχωρήσει η διαδικασία για την ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας»

[Newsbeast]: «Να μην προχωρήσει η διαδικασία για την ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας»

Επιστολή Αλεξανδρή σε Κοντονή

Να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης από την Ελλάδα της Συμφωνίας για την ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας ζητεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Ο κ. Αλεξανδρής ζητεί να μην προχωρήσει η διαδικασία «πριν γίνει συστηματική διαβούλευση και ουσιαστικός διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (ΟΒΙ, ΔΣΑ, Επιμελητήρια και λοιπούς επιχειρηματικούς φορείς) και πριν σταθμιστούν οι συνέπειες της υπό συζήτηση Συμφωνίας στην εσωτερική έννομη τάξη και την εθνική μας οικονομία».

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι θεωρείται αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχει κληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών να λάβει θέση σ’ αυτό το καίριο θέμα που άπτεται, μεταξύ άλλων, της δικαιοδοσίας των Ελληνικών δικαστηρίων καθώς και δικηγορικής πρακτικής στον τομέα του εμπορικού δικαίου (ένδικη προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας). Επισημαίνεται μάλιστα, ότι επισπεύστηκε η ολιγοήμερη ανάρτηση του σχεδίου για διαβούλευση, με συνέπεια να μην υποβληθούν ουσιαστικά σχόλια από άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, επιστημονικούς και επιχειρηματικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!