Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Μήλο της έριδος ο ιταλικός προϋπολογισμός
[Newsbeast]: Μήλο της έριδος ο ιταλικός προϋπολογισμός

[Newsbeast]: Μήλο της έριδος ο ιταλικός προϋπολογισμός

Μοσκοβισί: Μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Ιταλία

Στη συνέχιση των συζητήσεων Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ιταλικό προϋπολογισμό και το 2019, παρά τις διαφορετικές απόψεις, αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

«Έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο, έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Επιτροπής και της Ιταλίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο στης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν χθες από την κυβέρνηση της Ιταλίας να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019 εντός της προθεσμίας που της έχει δοθεί -την επόμενη εβδομάδα- ώστε να συμμορφώνεται προς τους κανόνες της ΕΕ. Η Ρώμη όμως συνέχισε να τηρεί αδιάλλακτη στάση, τονίζοντας ότι η πρόβλεψή της για το έλλειμμα, το μήλο της έριδας, δεν θα μεταβληθεί.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας επέλεξε να πάρει τον δρόμο μιας σύγκρουσης χωρίς προηγούμενο με την ΕΕ τον περασμένο μήνα, όταν παρουσίασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού της, στο οποίο προβλέπει αύξηση του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 0,8% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά αντί μιας μείωσης 0,6% όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ).

Το προσχέδιο απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης φάνηκε ότι η Ρώμη είναι απομονωμένη όσον αφορά το ζήτημα, με τους υπουργούς να εκφράζουν ανησυχίες για το ότι ο υψηλότερος δανεισμός της Ιταλίας και οι σχεδιασμοί της για τις δημόσιες δαπάνες απειλούν τη βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης, αν όχι την ίδια τη νομισματική ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!