Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μικροσκοπικά νησιά και βραχονησίδες ολόκληρα μια παραλία στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου
[Newsbeast]: Μικροσκοπικά νησιά και βραχονησίδες ολόκληρα μια παραλία στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου

[Newsbeast]: Μικροσκοπικά νησιά και βραχονησίδες ολόκληρα μια παραλία στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου

Μυστικοί προορισμοί μακριά από το μαζικό τουρισμό

Μικροσκοπικοί επίγειοι παράδεισοι μια ανάσα από δημοφιλείς και πολυσύχναστους, καλοκαιρινούς προορισμούς, αποτελούν πραγματικά ησυχαστήρια για όσους θέλουν να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μακροβούτια μακριά από πολυσύχναστες και πολύβουες, πολυδιαφημισμένες ελληνικές παραλίες.

Μικρές κουκίδες γης στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου, με κρυστάλλινες γαλαζοπράσινες υδάτινες «αγκαλιές» και ονειρικές παραλίες -δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν βρίσκεστε στην Ελλάδα αλλά σε κάποιον μακρινό, εξωτικό προορισμό- που προσφέρουν αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και καλοκαιρινής απόλαυσης σε όσους τις προτιμήσουν, στον αντίποδα καλά οργανωμένων και πιο «τετριμμένων» επιλογών.

Διάπορος – Χαλκιδική

Στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής , και πιο συγκεκριμένα απέναντι από την Βουρβουρού στη Σιθωνία, ένας μυστικός παράδεισος περιμένει τους σύγχρονους Ροβινσώνες να τον ανακαλύψουν.

Ο λόγος για το μικρό νησί Διάπορος, με τα γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά και το ονειρικό, καταπράσινο τοπίο ολόγυρά του να μεταφέρει σε μέρη εξωτικά. Ένας μεγάλος κόλπος μήκους περίπου 700 μέτρων, ο οποίος εντοπίζεται στην μόλις 3,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκταση του νησιού, αποτελεί και τον κύριο πόλο έλξης των επισκεπτών του. Σε όλο το νησί, ωστόσο, υπάρχουν παραλίες με ρηχά νερά που σχεδόν πάντα παραμένουν ζεστά.

Στα όσα αξίζει να αναφερθούν για τον Διάπορο είναι το γεγονός ότι ο οικισμός που συναντάται εδώ χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού, καθώς και το ότι πλούσια καταπράσινη βλάστηση καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το νησί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!