Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Μια απόφαση μπορεί να βελτιώσει την επιβίωση στον καρκίνο του παγκρέατος
[Newsbeast]: Μια απόφαση μπορεί να βελτιώσει την επιβίωση στον καρκίνο του παγκρέατος

[Newsbeast]: Μια απόφαση μπορεί να βελτιώσει την επιβίωση στον καρκίνο του παγκρέατος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον επίκουρο καθηγητή χειρουργικής Γρηγόριο Τσιώτο

Η επιλογή του χειρουργού για μια εγχείρηση παγκρέατος έχει αναδειχθεί στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία ως η πλέον κρίσιμη απόφαση των ασθενών και των οικογενειών τους σε περιπτώσεις καρκίνου του παγκρέατος.

Οι πολλές δημοσιεύσεις που έχουν προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν επιβεβαιώνονται και από 1η Οκτωβρίου 2017 στο πλέον έγκριτο παγκοσμίως χειρουργικό περιοδικό «Annals of Surgery».

Όπως μας εξηγεί ο κ. Γρηγόριος Τσιώτος, επίκ. καθηγητής χειρουργικής, Mayo Clinic, διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Μητέρα-Υγεία, οι συγγραφείς απέδειξαν ότι η επιλογή μιας αποδεδειγμένα εξειδικευμένης και έμπειρης χειρουργικής ομάδας στη χειρουργική του παγκρέατος (ακόμα κι αν η απόσταση από τον τόπο κατοικίας είναι μεγάλη) είχε σαν αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού επιβίωσης κατά 25%, τη μείωση των επιπλοκών, αλλά και τη μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο σε ασθενείς που χειρουργήθηκαν για παγκρεατικό καρκίνο.

Το συμπέρασμα προήλθε ύστερα από λεπτομερή επεξεργασία δεδομένων ασθενών από την αμερικανική υπηρεσία National Cancer Database που υποβλήθηκαν σε παγκρεατεκτομή σε κάποιο τοπικό νοσοκομείο ή σε ένα πιο μακρινό αλλά επιλεγμένο και εξειδικευμένο κέντρο για αυτές ειδικά τις περιπτώσεις και μάλιστα παρά το μειονέκτημα της ύπαρξης πιο προχωρημένης νόσου στους ασθενείς που χειρουργήθηκαν από τις εξειδικευμένες ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!