Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: ΜΕTRO ΑΕΒΕ: Η πρώτη Ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου που πιστοποιείται με ISO 50001
[Newsbeast]: ΜΕTRO ΑΕΒΕ: Η πρώτη Ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου που πιστοποιείται με ISO 50001

[Newsbeast]: ΜΕTRO ΑΕΒΕ: Η πρώτη Ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου που πιστοποιείται με ISO 50001

Με την απόκτηση του, η εταιρεία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαρκή της προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος

Για πρώτη φορά, μια ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου λαμβάνει πιστοποίηση ISO 50001, το ευρωπαϊκό πρότυπο άριστης διαχείρισης ενέργειας, για το σύνολο των εγκαταστάσεών της (Καταστήματα, Κέντρα Διανομής και Κεντρικά Γραφεία).

Το συγκεκριμένο πρότυπο (ISO 50001) καθορίζει τις απαιτήσεις για την εγκατάσταση, διατήρηση και βελτίωση ενός συστήματος ενεργειακής διαχείρισης που επιτρέπει στην εταιρεία να ακολουθεί μία συστηματική προσέγγιση στην επίτευξη συνεχούς βελτίωσης της ενεργειακής επίδοσης συμπεριλαμβανομένων της ενεργειακής απόδοσης, της ενεργειακής χρήσης και της εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο το οποίο για τα επόμενα τρία χρόνια θα αποτελεί γνώμονα για όλες τις ενεργειακές δράσεις της METRO.

Με την απόκτηση του ISO 50001, η εταιρεία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαρκή της προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ επισημοποιεί τη δέσμευση της διοίκησής της για τη συνεχή επίτευξη της βελτίωσης της ενεργειακής επίδοσης. Παράλληλα, μέσω του ISO, η διοίκηση αποδεικνύει την υποστήριξή της προς το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κι αναγνωρίζει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η METRO ΑΕΒΕ εφαρμόζει την υπεύθυνη αυτή την πολιτική ήδη από το 2014 και η επιλογή της να πιστοποιηθεί αποτέλεσε το επιστέγασμα όλων αυτών των συντονισμένων προσπαθειών των τελευταίων ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!