Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μετονομάστηκε πάρκο στη Νίκαια ως φόρος τιμής στους Πόντιους
[Newsbeast]: Μετονομάστηκε πάρκο στη Νίκαια ως φόρος τιμής στους Πόντιους

[Newsbeast]: Μετονομάστηκε πάρκο στη Νίκαια ως φόρος τιμής στους Πόντιους

Θα ονομάζεται «Πάρκο 19ης Μαΐου 1919»

Μετονομάστηκε ο χώρος πρασίνου που βρίσκεται μπροστά από το Κατράκειο θέατρο ως φόρος τιμής στις δεκάδες χιλιάδες Ποντίους που ήρθαν, έζησαν και δημιούργησαν, καθώς και στους απογόνους τους που συνεχίζουν να ζουν στην πόλη.

Το «Πάρκο 19ης Μαΐου 1919», όπως ονομάζεται πλέον ο χώρος, μετονομάστηκε έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη αποτέλεσε το πρώτο σημείο εγκατάστασης των ξεριζωμένων Ελλήνων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους ο Δήμος Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη επέλεξε την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», δηλαδή τη 19η Μαΐου, για την παρουσίαση της μετονομασίας αλλά και το γλυπτό του Μιχάλη Κάσση με τίτλο «Ξεριζωμός» που το κοσμεί σε περίοπτη θέση.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε πως «την Κυριακή 19 Μαΐου αποδώσαμε τιμή στη μνήμη των θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου, στον χώρο έξω από το Κατράκειο. Τόσο η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονομασία σε «Πάρκο 19ης Μαΐου 1919», όσο και η σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε με κατάθεση στεφάνου στο γλυπτό «Ξεριζωμός» του Μιχάλη Κάσση, σηματοδοτούν τη σύνδεση της πόλης του «σήμερα» με μια σημαντική πλευρά της μαρτυρικής της ιστορίας και των ποντιακών της «ριζών».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωακειμίδη, ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου, σύντομα θα μετατραπεί σε ένα πάρκο πολιτισμού και αναψυχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!