Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μετανάστες ρίσκαραν για να έρθουν στην Ελλάδα και κατάφεραν να ανοίξουν τα δικά τους μαγαζιά
[Newsbeast]: Μετανάστες ρίσκαραν για να έρθουν στην Ελλάδα και κατάφεραν να ανοίξουν τα δικά τους μαγαζιά

[Newsbeast]: Μετανάστες ρίσκαραν για να έρθουν στην Ελλάδα και κατάφεραν να ανοίξουν τα δικά τους μαγαζιά

«Δεν έχουμε μόνο πελάτες από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές, έχουμε και πολλούς Έλληνες» – Τι δηλώνουν στο newsbeast.gr

Στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας , όπως στην Ευριπίδου, στη Σοφοκλέους και τη Μενάνδρου, ζωντανεύουν εικόνες από τους τόπους καταγωγής των μεταναστών που δημιούργησαν στην πάροδο του χρόνου τα δικά τους καταστήματα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Το βλέμμα σταματά σε ετερόκλητα καταστήματα. Από μαγαζάκια με είδη κινητής τηλεφωνίας Πακιστανών ιδιοκτητών, μέχρι κινέζικα καταστήματα ρούχων και αραβικά καφενεία.

Άτομα κυρίως νέα σε ηλικία, άφησαν την πατρίδα τους ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας. Αυτοί οι καταστηματάρχες μιλούν αποκλειστικά στο newsbeast.gr για το νέο τους ξεκίνημα.

Ο Μοχάμετ, ο Αμπντούλ και ο Ερφάν είναι 3 από τους χιλιάδες μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Οι ίδιοι πέρασαν τα σύνορα της χώρας τους και ταξίδεψαν για ημέρες μέσα σε μια βάρκα, χωρίς να ξέρουν αν θα επιβίωναν. Ρισκάροντας έτσι τη ζωή τους, κατάφεραν να κάνουν το επόμενο βήνα ανοίγοντας τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ο 34χρονος Μοχάμετ Κομπίρ Χουσαίν πριν από 2 χρόνια άφησε τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά στο Μπανγκλαντές για να έρθει στην Αθήνα και να ανοίξει κατάστημα με ρούχα.

Ο Μοχάμετ Κομπίρ Χουσαίν που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας κατάστημα με ρούχα

Όπως αναφέρει στο newsbeast.gr , «στη χώρα μου έχουμε πολλά προβλήματα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές ανάγκες, όπως το φαγητό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!