Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Μενδώνη: Απογοητευτική η κατάσταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
[Newsbeast]: Μενδώνη: Απογοητευτική η κατάσταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

[Newsbeast]: Μενδώνη: Απογοητευτική η κατάσταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το πωλητήριο το οποίο παραμένει κλειστό

Την «απογοητευτική κατάσταση» που επικρατεί στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, διαπίστωσε το μεσημέρι σε αυτοψία της στο χώρο, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού, συνοδευόμενη από τον γ.γ. Γιώργο Διδασκάλου, τη διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη και την υπεύθυνη τεχνικών υπηρεσιών κ. Δρούγκα, επισκέφθηκε το πωλητήριο, το οποίο παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες του μουσείου από τις 18 Ιουλίου, λόγω προβλήματος στο σύστημα κλιματισμού του χώρου. Με εντολή της υπουργού, την αποκατάσταση του προβλήματος ανέλαβε να επιλύσει το Ε.Α.Μ. Σήμερα στο πωλητήριο εργάζονται τεχνικοί, προκειμένου να το παραδώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την επίσκεψη της υπουργού διαπιστώθηκε, ότι το πωλητήριο του ΤΑΠΑ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λειτούργησε τους τελευταίους μήνες ως εκθετήριο, και δη αντικειμένων τρίτων, παρά με τα πωλητέα είδη του ΤΑΠΑ. Ο λόγος είναι ότι είτε δεν υπήρχε παραγωγή, είτε η διαδικασία προμήθειας των αντικειμένων ήταν προβληματική.

Ενώ οι υπάλληλοι του πωλητηρίου έχουν αποστείλει εγκαίρως τις παραγγελίες τους στις κεντρικές αποθήκες του ΤΑΠΑ, δεν έχει γίνει ακόμη η παραλαβή των απαιτουμένων ποσοτήτων. Οι παραλαβές είναι σποραδικές και ελλείπουσες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η δυσχέρεια στην τροφοδοσία του πωλητηρίου εντοπίζεται στις εξής βασικές αιτίες:

  • Δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή πωλητέων αντικειμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!