Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Το μεγάλο στοίχημα και η κίνηση ματ της Lamda Development στο Ελληνικό
[Newsbeast]: Το μεγάλο στοίχημα και η κίνηση ματ της Lamda Development στο Ελληνικό

[Newsbeast]: Το μεγάλο στοίχημα και η κίνηση ματ της Lamda Development στο Ελληνικό

Πώς άλλαξαν οι ισορροπίες για την εμβληματική επένδυση των 8 δισεκατομμυρίων

O μετασχηματισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει ήδη ξεκινήσει και κομβικό ρόλο σε αυτόν αναμένεται να παίξει το μέγκα πρότζεκτ της επένδυσης του Ελληνικού. «Της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη», όπως την χαρακτηρίζει η κοινοπραξία υπό την Lamda Development .

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εκδόσεις των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης άνοιξε ο δρόμος για την άμεση εκκίνηση των έργων ύψος 8 δισεκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν συζητηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, κρίνοντας (1761/2019) εκ νέου νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την «Έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής» (Α.Α.Π. 35), συνολικής εκτάσεως 6.008.076,24 τ.μ., με τον καθορισμό περιοχών και ζωνών, καθώς και χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης.

Τον πλέον κομβικό ρόλο στην αλλαγή και το μετασχηματισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας αναμένεται να έχει η υπερ-επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ που αφορά την περιοχή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό . Ένα έργο που πιθανότατα να είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη.

Το πλάνο που έχει αναλάβει η κοινοπραξία υπό την Lamda Development περιλαμβάνει: Μητροπολιτικό πάρκο, πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, χώρους γραφείων, εμπορικά κέντρα και κατοικίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!