Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μεγάλο κύκλωμα αναβολικών: Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, πώς δρούσε
[Newsbeast]: Μεγάλο κύκλωμα αναβολικών: Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, πώς δρούσε

[Newsbeast]: Μεγάλο κύκλωμα αναβολικών: Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, πώς δρούσε

Ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη – Συνελήφθησαν 9 άτομα

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση , τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν, διακινούσαν, διέθεταν και χορηγούσαν κατ’ επάγγελμα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράνομες αναβολικές ουσίες εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Ύστερα από ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 29χρονο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα 4 άτομα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της έκθεσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε επιχειρησιακή δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία μέσω παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, για τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών σε αθλητικούς αγώνες.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία συνήθως χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών των ανωτέρω αναβολικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!