Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Η μεγαλύτερη έκθεση στην ιστορία προς τιμή του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Λούβρο
[Newsbeast]: Η μεγαλύτερη έκθεση στην ιστορία προς τιμή του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Λούβρο

[Newsbeast]: Η μεγαλύτερη έκθεση στην ιστορία προς τιμή του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Λούβρο

Δείτε εικόνες από την έκθεση που έχει προπωλήσει περισσότερα από 180.000 εισιτήρια

Πεντακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι , το μουσείο του Λούβρου εγκαινιάζει την Πέμπτη τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει οργανωθεί ποτέ για το έργο αυτής της ιδιοφυΐας της Αναγέννησης.

Συνολικά 162 έργα ζωγραφικής, σκίτσα, σχέδια με κόκκινη κιμωλία, χειρόγραφα, γλυπτά, αντικείμενα τέχνης συγκεντρώθηκαν έπειτα από ένα τιτάνιο έργο 10 χρόνων. Μόνο 11 από τους σχεδόν 20 πίνακες που αποδίδονται στον ζωγράφο παρουσιάζονται στην έκθεση. Αλλά ο καθένας τους αναδεικνύεται αριστοτεχνικά και από τα υπόλοιπα έργα που τον περιβάλλουν και συμβάλλουν να κατανοηθεί το έργο του.

«Δεν δημοσίευσε τίποτα, ζωγράφισε ελάχιστα έργα, οι πίνακες του έμειναν ανολοκλήρωτοι… Ωστόσο ο κόσμος είναι καταγοητευμένος. Το έργο του αντανακλά τη ζωή του», αναφέρει ο Βενσέν Ντελιεβέν, συντηρητής στο τμήμα Ζωγραφικής του μουσείου και ένας από τους δύο επιμελητές της έκθεσης.

Περισσότερα από 180.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί. Μετά την έκθεση για τον Τουταγχαμών στη Λα Βιλέτ του Παρισιού (1,42 εκατ. επισκέπτες συνολικά), η έκθεση για τον ντα Βίντσι προαναγγέλλεται ως μια ακόμη εμπορική επιτυχία της χρονιάς για το γαλλικό μουσείο.

Η «Τζοκόντα », το διασημότερο έργο του και εμβληματικό του μουσείου του Λούβρου , δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση αλλά ο επισκέπτης μπορεί να τη δει στη μόνιμη θέση της, λίγα μέτρα πιο μακριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!