Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οι μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών του G7
[Newsbeast]: Οι μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών του G7

[Newsbeast]: Οι μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών του G7

Η Γαλλία επιμένει στην εφαρμογή του «φόρου Gafa»

Η αυξανόμενη ισχύς των μεγάλων εταιριών του διαδικτύου θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργων Οικονομικών της Ομάδας των 7 στο Παρίσι, παρά τις διαφορές τους ως προς τον καλύτερο τρόπο φορολόγησής τους.

Η Γαλλία θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της κατά τη διήμερη συνεδρίαση στη γραφική πόλη του Σαντιγί, βόρεια του Παρισιού, για να πετύχει ευρεία συναίνεση προκειμένου να διασφαλιστεί η ελάχιστη φορολόγηση των εταιριών, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι κυβερνήσεις της G7 ανησυχούν ότι οι διεθνείς φορολογικοί κανόνες που ισχύουν εδώ και δεκαετίες έχουν φθάσει στα όριά τους με την ανάδειξη της Facebook και της Apple, που εγγράφουν κέρδη σε χώρες χαμηλού φορολογικού συντελεστή ανεξάρτητα από την πηγή των εσόδων τους.

Τις τελευταίες ημέρες, το θέμα έχει γίνει περισσότερο ακανθώδες από ποτέ καθώς την περασμένη εβδομάδα το Παρίσι αψήφησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ψηφίζοντας την επιβολή φόρου στα έσοδα που αντλούν οι μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου στη Γαλλία παρά την απειλή από τον ίδιο ότι θα εκκινήσει έρευνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμπορικούς δασμούς.

Η Γαλλία «δεν θα υπαναχωρήσει» στην εφαρμογή του φόρου Gafa -όπως είναι γνωστός ο φόρος από τα αρχικά των ονομάτων των εταιριών Google, Amazon, Facebook και Apple- παρά τις απειλές της Ουάσινγκτον για αντίποινα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!