Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στο koinonikomerisma.gr
[Newsbeast]: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στο koinonikomerisma.gr

[Newsbeast]: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στο koinonikomerisma.gr

Τι πρέπει να προσέξετε, πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί έως σήμερα

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έχουν έως σήμερα εγκριθεί, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Όσοι έκαναν έως και χθες τη δήλωσή τους στο koinonikomerisma.gr , αναμένεται να δουν το ποσό που δικαιούνται να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την καταχώριση των στοιχείων τους στη σχετική πλατφόρμα, καθώς υπάρχουν σημεία που μπορεί να τους στοιχίσουν απόρριψη της αίτησης και μη είσπραξη του μερίσματος.

Ένα σημαντικό λάθος του συστήματος, που μπλόκαρε το κοινωνικό μέρισμα για χιλιάδες δικαιούχους, αφορούσε το αν ζουν ή όχι στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιο Τάγαρη, το πρόβλημα εντοπίστηκε και οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν επαναξιολόγηση της αίτησης. Κάνοντας αυτόν τον επανέλεγχο θα δουν αν παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα. Αν το σύστημα τους πετάξει πάλι έξω τότε σημαίνει ότι δεν έχουν πέντε εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης στα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως: «Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!