Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Το «ματωμένο» τρόφιμο που άρχισε να μη σερβίρεται σε εστιατόρια
[Newsbeast]: Το «ματωμένο» τρόφιμο που άρχισε να μη σερβίρεται σε εστιατόρια

[Newsbeast]: Το «ματωμένο» τρόφιμο που άρχισε να μη σερβίρεται σε εστιατόρια

Ο λόγος που κάποιοι το αφαιρούν από το μενού αν και πουλάει σαν τρελό

Αυξάνονται διαρκώς τα εστιατόρια στη Βρετανία και την Ιρλανδία που σταματούν να προσφέρουν πιάτα που περιέχουν αβοκάντο . Και το κάνουν κυρίως για λόγους ηθικής όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες τους.

Το Μεξικό αποτελεί την πατρίδα του φρούτου-υπερτροφής καθώς παράγει το 45% της παγκόσμιας αγοράς. Πολλές εκτάσεις καλλιεργητών αβοκάντο στη χώρα έχουν περάσει στα χέρια τοπικών βαρώνων ναρκωτικών που κερδίζουν περίπου 165 εκατομμύρια ευρώ ετησίως μόνο από τις εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν δώσει στο φρούτο την ονομασία «ματωμένο αβοκάντο».

Η Katy Brill είχε φτάσει να σερβίρει 1.000 πιάτα την εβδομάδα που περιείχαν αβοκάντο, στο εστιατόριό της στο Μπάκιγχαμσαϊρ. Κι όμως πήρε την απόφαση να το αφαιρέσει από το μενού, για λόγους ηθικής, όπως λέει, καθώς υπάρχει η σύνδεση του φρούτου με τα καρτέλ. Εκτός αυτού «είναι τρελό να περιμένεις ότι μπορείς να αγοράσεις φρούτα όπως οι φράουλες για παράδειγμα, όλο το χρόνο», λέει στον Guardian και προσθέτει: «Αγοράζω σπαράγγια, όταν είναι η εποχή τους καθώς είναι πολύ καλύτερα τότε».

Το αβοκάντο πουλάει σαν τρελό τα τελευταία χρόνια καθώς σύμφωνα με το κέντρο για την προώθηση των εισαγωγών από αναπτυσσόμενες χώρες (CBI), οι εξαγωγές αβοκάντο στην Ευρώπη σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε αξία μεταξύ του 2013 και του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!