Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Μαθητές γυμνασίου της Χαλκίδας θα παρακολουθήσουν πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
[Newsbeast]: Μαθητές γυμνασίου της Χαλκίδας θα παρακολουθήσουν πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

[Newsbeast]: Μαθητές γυμνασίου της Χαλκίδας θα παρακολουθήσουν πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επιλέχθηκαν από τον ESA για τη δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Astro Pi

Το 1ο Γυμνάσιο Κανήθου, στη Χαλκίδα, είναι ανάμεσα στις 350 ομάδες από 15 χώρες της Ευρώπης, που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του πρώτου ευρωπαϊκoύ διαγωνισμού Astro Pi, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και άλλους φορείς.

Οι νικητές θα δουν τα πειράματά τους να εκτελούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι ομάδες που επιλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ, θα λάβουν σύντομα ένα Kit Astro Pi στο σχολείο τους, ώστε να αρχίσει η εξοικείωση των μαθητών με το Astro Pi και τους αισθητήρες του.

Οι ομάδες θα πρέπει να υποβάλουν τις λύσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Οι νικητές της δεύτερης φάσης θα επιλεγούν για την τρίτη και τελική φάση, κατά την οποία ο κώδικας τους θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα «τρέξει» στην αποστολή Astro Pi την άνοιξη του 2017.

Το Astro Pi είναι το όνομα ενός μικρού υπολογιστή που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Raspberry Pi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και την ESA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!