Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Μανιαδάκης για Novartis: Ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων
[Newsbeast]: Μανιαδάκης για Novartis: Ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων

[Newsbeast]: Μανιαδάκης για Novartis: Ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η δικαιοσύνη»

«Προσωπικά ούτε είδα , ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης μετά την μαραθώνια κατάθεση του στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis .

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis κατέθετε για περίπου πέντε ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αναφέρθηκε στη διαδρομή του από το 2012 έως σήμερα αλλά και τις πιέσεις που, όπως λέει, δέχθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Η κατάθεση του, η οποία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θεωρείται σημαντική,
επικεντρώθηκε στη σχέση του με τους εισαγγελείς διαφθοράς και στην διαδρομή που ακολουθήθηκε ώστε από προστατευόμενος μάρτυρας να καταστεί κατηγορούμενος ωστόσο ο κ. Μανιάδακης φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εισαγγελείς δεν ενεργούσαν αυτοβούλως αλλά λογοδοτούσαν για τους χειρισμούς τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να μην αναφέρθηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Ο καθηγητής, λένε οι πληροφορίες, έκανε λόγο για ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!