Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η Μαλαισία απάντησε αποφασιστικά σε μια κακιά συνήθεια των πλούσιων κρατών
[Newsbeast]: Η Μαλαισία απάντησε αποφασιστικά σε μια κακιά συνήθεια των πλούσιων κρατών

[Newsbeast]: Η Μαλαισία απάντησε αποφασιστικά σε μια κακιά συνήθεια των πλούσιων κρατών

Μια παράνομη αλλά κυνική δράση του ανεπτυγμένου κόσμου δεν έμεινε αναπάντητη

Δεν είναι λίγες οι χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική που στέλνουν τα σκουπίδια τους στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ανατολικής Ασίας.

Είναι φτηνό, αποφορτίζει τις χωματερές τους και τις βοηθά να τηρούν τις δεσμεύσεις της ανακύκλωσης.

Προσπαθώντας να κόψει αυτή τη συνήθεια, η Μαλαισία πέρασε πρόσφατα στην αντεπίθεση, στέλνοντας πίσω 150 κοντέινερ παράνομου πλαστικού σε χώρες υψηλού εισοδήματος!

Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2019, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Μαλαισίας «επαναπάτρισε» 150 κοντέινερ ανακυκλώσιμων πλαστικών σκουπιδιών σε χώρες της Δύσης, κάπου 3,737 τόνους που είχαν μπει παράνομα στη χώρα.

Και ξέρουμε ακριβώς πού: 43 κοντέινερ στάλθηκαν πίσω στη Γαλλία, 42 στην Αγγλία, 17 στις ΗΠΑ, 11 στον Καναδά και τα υπόλοιπα στην Ισπανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία.

Το γεγονός μοιράστηκε μάλιστα στο Twitter η ίδια η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Μαλαισίας, Yeo Bee Yin, λέγοντας πως άλλα 110 κοντέινερ θα επιστρέψουν στους κατόχους τους μέσα στο 2020.

«Δεν θέλουμε να είμαστε ο κάδος σκουπιδιών του κόσμου», έγραψε κατόπιν στο Facebook , λέγοντας μάλιστα πως δεν κοστίσει τίποτα στη χώρα. «Ο επαναπατρισμός δεν θα έχει κανένα κόστος για την κυβέρνηση. Τα έξοδα επιβαρύνουν είτε τους εξαγωγείς είτε τις ναυτιλιακές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!