Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: «Ο Μακρόν μπορεί και να αλλάξει γνώμη για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ»
[Newsbeast]: «Ο Μακρόν μπορεί και να αλλάξει γνώμη για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ»

[Newsbeast]: «Ο Μακρόν μπορεί και να αλλάξει γνώμη για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ»

«Η συνέχιση μιας επιτυχημένης πολιτικής για τη διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί για εμάς στρατηγικό συμφέρον»

Μεγάλα σχέδια για την ΕΕ φαίνεται πως έχει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν , ενώ φέρεται να μην αποκλείεται να αλλάξει γνώμη για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Με τις ανεπίσημες προτάσεις για την μεταρρύθμιση της διαδικασίας διεύρυνσης της ΕΕ. η γαλλική διπλωματία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW , ευελπιστεί να μετριάσει την σκληρή κριτική που δέχθηκε τον Οκτώβριο ο Εμανουέλ Μακρόν για το «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Για τον Γάλλο πρόεδρο η υιοθέτηση των προτάσεων αποτελεί προϋπόθεση για μια νέα διεύρυνση της ΕΕ.

Αντί λοιπόν για τα 35 κεφάλαια, η Γαλλία προτείνει 7 θεματικές ενότητες, η οποία οφείλουν να εφαρμοστούν διαδοχικά από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Οι ενότητες αφορούν για παράδειγμα: Θεμελιώδη Δικαιώματα & Κράτος Δικαίου, Παιδεία & Επιστήμη, Απασχόληση & Κοινωνικά ζητήματα.

Μόλις ένα κράτος εκπληρώσει όσα προβλέπονται σε μια από τις θεματικές ενότητες, τότε θα αποκτά πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Eurojust για συνεργασία σε ζητήματα δικαιοσύνης ή το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης Erasmus.

Η μόνη ελπίδα θετικής αντιμετώπισης που διαφαίνεται στο κείμενο των έξι σελίδων για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα είναι το σημείο όπου επισημαίνεται ότι «Αλβανία, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Μαυροβούνιο ανήκουν ιστορικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά στην Ευρώπη».

«Ο Μακρόν μπορεί και να αλλάξει γνώμη»

Η επίλυση του ονοματολογικού καλλιέργησε ελπίδες στη Βόρεια Μακεδονία για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!