Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: «Μάχη» για να σωθούν ουρακοτάγκος και το μικρό του στο Βόρνεο
[Newsbeast]: «Μάχη» για να σωθούν ουρακοτάγκος και το μικρό του στο Βόρνεο

[Newsbeast]: «Μάχη» για να σωθούν ουρακοτάγκος και το μικρό του στο Βόρνεο

Αυτοκόλλητο με τη μητέρα του το μωρό – Δείτε τις φωτογραφίες

Μετά τη σοκαριστική είδηση για τρεις εργάτες στην Ινδονησία που σκότωσαν και έφαγαν έναν ουρακοτάγκο – το είδος είναι απειλούμενο- επειδή μπήκε σε μια φυτεία με φοινικόδεντρα, νέες εικόνες από το Βόρνεο αποκαλύπτουν, αν και με αίσιο τέλος, τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ουρακοτάγκοι.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τον τρόμο ενός μικρού ουρακοτάγκου που «κολλά» πάνω στη ναρκωμένη μητέρα του την ώρα που οργάνωση για την προστασία των ουρακοτάγκων προσπαθούσε να τους σώσει.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, μαμά και μικρό βρέθηκαν σε φυτεία καουτσούκ, όπου η ζωή τους απειλείται άμεσα. Τόσο επειδή οι άνθρωποι τους σκοτώνουν για να μην βλάψουν τη φυτεία όσο κι επειδή αρπάζουν τα μικρά από τις μητέρες τους για να τα πουλήσουν για κατοικίδια.

Ομάδα ειδικών της οργάνωσης International Animal Rescue (IAR) ειδοποιήθηκε για την εμφάνιση των ουρακοτάγκων κι έσπευσε στο σημείο πριν να είναι αργά. Κατάφερε να ακινητοποιήσει τη μητέρα για να τη μεταφέρει, μαζί με το μικρό της, σε ασφαλέστερο σημείο, όπου δεν θα διέτρεχαν πια τόσο μεγάλο κίνδυνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, συνήθως τα ζώα και οι άνθρωποι αποφεύγουν ο ένας τον άλλο αλλά λόγω της αποψίλωσης των δασών οι συναντήσεις τους γίνονται ολοένα και συχνότερες, με τραγικές συνέπειες για τους ουρακοτάγκους, που ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλη απειλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!